|
|
|
... majonézt, a mustárt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverd össze egy salá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... is.
Locsold meg az olajjal, majd a citrom levével, sózd m... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Ne érezzük soha a hontalan... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet! Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.
Nyújtsd kb. 2-4 mm vékonyra, formázd, tedd alumínium-fóliával bélelt sütőlemezre. Tetejét felvert egész tojással kend be, sütés előtt vagy süté... |
|
|
|
|
|
|
|
... boldogságot,
Ne érezzük soha a hontala... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe! Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet! Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.
Nyújtsd kb. 2-4 mm vékonyra, formázd, tedd alumínium-fóliával bélelt sütőlemezre!
Tetejét felvert egész tojással kend be, sütés előtt vagy sütés ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágott almával, 1 fej felkarikázott hagymával és 30 dkg darabokra kockára vágott sonkával. Adj hozzá finomra vágott kaprot, sót, borsot. Öntsd nyakon egy kis borecettel, majd pihentesd 1-2 óra hosszáig.
-Akár egytálételként is megállja a helyét.
6 Pikáns céklasaláta
1 dl olíva olajjal, 3 evőkanál ketchuppal, 1 citrom levével, 1 dkg sóval 2 kávés... |
|
|
|
|
|
|
|
... boldogságot,
Ne érezzük soha a hontal... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Tejfölös-borsos melegszendvics
Reszelt sajthoz keverj annyi tejfölt, hogy egy sűrű, de még kenhető masszát kapj, adj hozzá sót, s (bővebben) őrölt borsot. A keveréket pihentesd néhány órát, majd kend vékonyan - előre gyengén megpirított - kenyérszeletekre, s addig süsd a grillsütőben, míg meg nem színesedik.
Zöldséges, angolszalonnás c... |
|
|
|
|
|
|
|
... boldogságot , ne érezzük soha a hontalanságot !
Duna , Tisza partján magyarszóval áldjuk,ez legyen örökre a mi Szent országunk !
Legyen minden magyar a Te fény gyermeked ,
pihentesd meg rajtunk áldott tekinteted !
Amen Amen Amen
Szent István Imája
Ó magyarok Istenasszonya , egész ország ispánja és védelmezője , kérlek segíts né... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverd össze az élesztővel. Dolgozd össze, majd további 30 percig keleszd. Keverd hozzá a maradék lisztet, a sót és 3 dl meleg vizet. Robotgéppel, majd kézzel gyúrd össze, és 1 órán át pihentesd. Kézzel ütögesd, gyúrd át, formázz belőle 4 darab cipót. Pihentesd 20 percig, majd nyújsd ki nagyon vékony lapokká. Kend meg a paradicsomraguval, és szórd rá a húsos tölteléket.
A hús... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerelem győz
Egy idő hol a szerelem győz
Altatódal /Lullaby
(Írta Josh Groban, Dave Matthews és Jochem Van Der Saag)
Csitt most kisbaba ne sírjál
Pihentesd szárnyaid szép pillangóm
Eljön majd a béke hozzád
Eléneklem neked ezt az altatót
Tudd, hogy habár el kell hagynom a gyermekem
Én itt maradok melletted
É... |
|
|
|
|
|
|
|
... legyen.
Hajtogasd: nyújts a tésztát téglalap alakúra, majd a két rövidebb oldalát hajlítsd be, egymásra, először az egyik végét, majd rá a másik felét is. Így három réteget kapsz egymáson. Takard le, pihentesd15-20 percet, majd nyújtsd megint téglalappá és ismételd meg a hajtogatást még legalább kétszer.
Pirongasd meg:
szép színe lesz a pogácsának, ha a süté... |
|
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg juhtúró
• egy kiskanál sütőpor
• két tojássárgája
• egy csipetnyi só, ha még szükséges hozzá
A hozzávalókat gyúrd össze, majd pihentesd a tésztát néhány órán át. Nyújtsd ki a tésztát kétujjnyi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Tetejét kend meg egy egész felvert tojással. Szórj rá reszelt sajtot vagy szezámma... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzá a sót, a tojássárgákat és az élesztőt. Dolgozd bele a tejfölt is. Alaposan gyúrd át egészen addig, amíg könnyedén elválik az edény falától és a kezedtől. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy órán át.
Hajlítsd be egyenlő arányban jobbról és balról: először az egyik oldalát, majd rá a másikat, hogy három egyenlő méretű réteget kapj. Ezt végezd el háromszor, 15 perces... |
|
|
|
|
|
|
|
... balról: először az egyik oldalát, majd rá a másikat, hogy három egyenlő méretű réteget kapj. Takard le, és tedd félre egy negyedórára, majd ismételd meg még kétszer a tészta hajtogatását. Pihentesd ismét a tésztát, ezúttal 45 percig, majd nyújtsd ki, úgy kétujjnyi magasságúra. Késsel rácsozd be a tetejét, kend meg tojássárgájával, és szórd meg reszelt sajttal. Szaggass belőle kör ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgáját keverd össze a cukorral és a megolvasztott margarinnal. Add hozzá a túrót, a búzadarát és a sót. Dolgozd össze a masszát, majd forgasd bele a tojások keményre vert habját is. Pihentesd a tésztát hűvös helyen, lehetőleg egy-két órán át, hogy a dara megduzzadjon. A gesztenyemasszát lágyítsd kevés tejszínnel, és készíts kisebb golyókat belőle.
A tésztamasszából formázz ... |
|
|
|
|
|
|
|
Emmanuelle Arsan
Emmanuelle
Európa Könyvkiadó - MOKÉP
Budapest, 1989
©Editions Robert Laffont, S. A., Paris, 1988
Fordította Váradyné Sz. Hermina
Hungarian translation © Váradyné Sz. Hermina, 1989
Európa Könyvkiadó, Budapest
Felelős kiadó az Európa Könyvkiadó és a MOKÉP igazgatója
Szedt... |
|
|
|
|
|
|
|
... hullámok
kelnek, fentről kapja ... |
|
|
|
|
|